Wat is de ideale bedhoogte?

Bij de aanschaf van een nieuw bed denken we vaak direct aan de lengte en de breedte van het bed. Genoeg bewegingsruimte speelt namelijk een belangrijke rol bij ons slaapcomfort. Maar de hoogte van het bed wordt soms helemaal vergeten, terwijl de bedhoogte bepalend is voor het comfort bij het in- en uitstappen. Zeker op latere leeftijd, of als u lichamelijke klachten heeft, is hoogte een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een nieuw bed.

Deze factoren bepalen de hoogte van uw bed

De ideale bedhoogte is voor iedereen verschillend en is afhankelijk van uw lichaamslengte, uw mobiliteit, maar ook de stevigheid van het matras. Een matras zakt namelijk altijd iets in wanneer u er op gaat zitten. Uiteindelijk bepaalt de combinatie van deze factoren en de bodem van uw bed de bedhoogte.

bedhoogte in- en uitstappen

Zo bepaalt u zelf de juiste bedhoogte

Onze medewerkers kunnen u uiteraard adviseren over de juiste bedhoogte, maar deze kunt u ook zelf bepalen. Ga hiervoor op de rand van het bed zitten en buig uw knieën.

  1. Maken uw knieën een hoek van ongeveer 90 graden? Dan heeft het bed de juiste hoogte.
  2. Is de hoek van uw knieën veel kleiner of groter dan 90 graden? Dan is een andere bedhoogte beter geschikt.

Beschikbare bedhoogtes

Er zijn vier verschillende bedhoogtes waar u uit kunt kiezen. Hieronder wordt elke bedhoogte toegelicht.

  • 45 centimeter: De standaard bedhoogte is 45 centimeter. Deze hoogte is voor de meeste mensen passend, maar personen met een langere lengte kunnen behoefte hebben aan een andere bedhoogte.
  • 50 centimeter: Deze hoogte wordt vaak gekozen wanneer de 45 cm als een te lage in-en uitstap aanvoelt en de 55 cm als te hoog wordt ervaren.
  • 55 centimeter: Bij Waterbed Kampioen is 55 centimeter de meest gekozen hoogte van het waterbed.
  • 60 centimeter: Deze hoogte wordt het meest gekozen door langere personen, senioren en mensen met rugklachten. Door de bedhoogte van 60 cm wordt in- en uitstappen eenvoudig en zeer comfortabel.

ideale bedhoogte waterbed
Wilt u meer informatie over de ideale bedhoogte of heeft u een andere vraag over onze waterbedden? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie