Waterbedverwarmingen

  • Uw waterbed warm in de winter en koud in de zomer
  • Stel zelf uw gewenste temperatuur in op de thermostaat
  • Kies uit keramische- en carbon waterbedverwarmingen
Waterbedverwarmingen

Wanneer uw waterbedverwarming vervangen moet worden, heeft u de keuze uit een keramisch verwarmingselement of Carbon verwarmingsmat. Beide soorten zijn geschikt voor ieder type en model waterbed, energiezuinig en betrouwbaar. De Carbon elementen zijn volledig plat en beschikken over een groter oppervlak waarmee het rendement hoger is doordat er meer water tegelijk verwarmd wordt.

Bestel uw nieuwe waterbedverwarming gemakkelijk en voordelig online.

Lees meer

6 artikelen

Waterbedverwarming

De verwarmingen van tegenwoordig zijn allemaal van prima kwaliteit. Ze zijn veilig, betrouwbaar en bieden een uitstekend rendement. Dit gaat u ongetwijfeld merken als u uw oude verwarming vervangt. Uiteraard zit er nog wel verschil tussen de verschillende typen verwarmingen.

Carbon verwarmingsmatten

Carbon Heater is een welbekend Duits merk welke al jaren de standaard is voor vele waterbedden. De nieuwe generatie verwarmingsmatten bieden een zeer hoog rendement dankzij een groter oppervlak. Hiermee kan meer water worden verwarmd in dezelfde tijd. De onderkant van de matten zijn daarnaast zeer goed geïsoleerd waardoor alle geproduceerde warmte maximaal omhoog wordt gestuurd en overgedragen op het water in uw matras. 

Keramische verwarmingselementen

Keramische waterbedverwarming biedt een zeer laag energieverbruik en hoge betrouwbaarheid. De keramische verwarmingstechnologie kan niet doorbranden. De verwarmingselementen zijn wel iets kleiner en verwarmen daardoor een kleiner oppervlak. Het rendement is hierdoor lager waardoor het verschil met de moderne verwarmingsmatten eigenlijk nauwelijks meer aanwezig is.

Uw waterbedverwarming vervangen

Het vervangen van uw verwarming kunt u zelf doen of laten doen door onze ervaren monteurs. Kiest u er voor om dit zelf te doen, dan adviseren we u bij het vervangen de watermatras leeg te pompen. Zo kunt u gemakkelijk zonder beschadigen het oude element verwijderen en het nieuwe element correct installeren. Lees voor meer informatie onze handige stappenplannen op ons blog.

Veelgestelde vragen

Wordt een waterbed inclusief verwarming geleverd of moet ik deze los kopen? Ieder waterbed is standaard voorzien van een analoge Carbon waterbedverwarming. Het is mogelijk om tegen een meerprijs te kiezen voor een andere verwarming.

Hoeveel verwarmingen heb ik nodig voor mijn waterbed? Ieder watermatras heeft een eigen verwarmingselement. Voor een mono watermatras heeft u dus één verwarming nodig. In een waterbed met een duo systeem plaatst u twee verwarmingen.

Post your comment

Waterbed Kampioen