Waterbed uitproberen? Test uw waterbed 90 dagen op proef

We slapen ongeveer een derde van ons leven. Met deze informatie in ons achterhoofd denken we wel drie keer na over welk soort bed we kopen. Het zou namelijk zonde zijn als we zoveel tijd van ons leven doorbrengen op een oncomfortabel bed met alle gevolgen van dien.

Met een waterbed kiest u zeker voor comfort. Aangezien het matras zich volledig aanpast aan de contouren van uw lichaam, kunnen uw wervelkolom en spieren zich volledig ontspannen waardoor u slaapt als een roosje. Tenminste dat wordt gezegd, maar misschien ervaart u dat wel heel anders. Daarom is het verstandig om een keer te proefslapen op een waterbed.

waterbed testen

Inhoud:

  1. Wat is een waterbed?
  2. Eerst slapen, dan geloven
  3. Waar moet u op letten bij het kopen van een waterbed?
  4. Accessoires
  5. Proefslapen

Wat is een waterbed?

Zoals de naam het al zegt, een waterbed is niets anders dan een matras die gevuld is met water en stabiliserende fibermatten. Doordat het matras gevuld is met water wordt er een gelijkmatige ondersteuning aan het lichaam gegeven.

Het matras neemt volledig de vorm van uw lichaam aan, waardoor er geen storende drukpunten ontstaan en u lijkt te zweven. 's Morgens zijn uw spieren dan ook minder stijf. Daarnaast wordt de bloedsomloop nergens gehinderd en hoeft u zich 's nachts niet te draaien. Hierdoor wordt uw slaapcyclus niet onderbroken.

Eerst slapen, dan geloven

Waterbedden kunnen nog zo populair zijn, maar voordat u een grote aankoop als een waterbed gaat doen, wilt u waarschijnlijk eerst zelf testen en ervaren hoe een waterbed ligt. Een waterbed kopen doet u niet zomaar, tenminste dat is niet verstandig.

Als u een nieuw waterbed gaat kopen, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.

  • Welke afmeting past het beste bij u (en uw partner)
  • Wilt u een mono- of duosysteem?
  • Welke stabilisatiegraad past bij u?

Al deze zaken spelen een belangrijke rol waar u van te voren wellicht niet zomaar aan denkt. Omdat het comfort van een waterbed zeer persoonlijk is, bestaat er een proefslaapperiode. Dit wil zeggen dat u een proeftermijn van 90 dagen kunt proefslapen om uw waterbed te testen.

Zo merkt u bijvoorbeeld of de stabilisatie naar wens is, of u lekker op een waterbed slaapt en of evt. klachten verminderen. Wanneer u niet tevreden bent stuurt u het waterbed terug. Wel wordt dan van het aankoopbedrag 150,00 Euro transportkosten ingehouden. Het restant ontvangt u retour op uw rekening.

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterbed?

Bij het kopen van een waterbed zijn er een aantal punten waar u op moet letten.

Afmeting van het waterbed

Allereerst is uw lengte bepalend voor het formaat van het waterbed. Bij een softside waterbed moet u rondom 7 cm van het slaapoppervlak aftrekken vanwege de schuine schuimranden waar u niet op moet liggen.

Bent u of uw partner langer dan 180, dan heeft u bijvoorbeeld een waterbed van minimaal 200 cm in lengte nodig voor een slaapoppervlak van 186 cm.

Daarnaast moet u kiezen of u voor een mono- of een duosysteem gaat, hoe stevig u uw waterbed wilt stabiliseren, het type matrastijk en type verwarming.

Mono of duo watermatras

Net als bij een normaal bed kunt u kiezen voor één matras (mono) of voor twee afzonderlijke matrassen (duo). U kiest het soort watermatras op gewicht en gevoel. Wij adviseren in de meeste gevallen om voor een duo systeem te kiezen.

Het voordeel van twee losse matrassen is dat u geen last heeft van beweging van uw partner en de stabilisatie, temperatuur en de hoeveelheid water afzonderlijk zijn aan te passen.

Als er een groot verschil in gewicht is tussen u en uw partner wordt er altijd een duo systeem aangeraden. Zo voorkomt u dat het matras voor de lichtere persoon te hard is en voor de ander te zacht.

Stabilisatie

De hoeveelheid deining van het water in de matras wordt bepaald door het aantal stabilisatiematten binnenin het matras. Iedereen heeft een andere voorkeur, de een vindt de deining juist prettig en een ander heeft liever zo min mogelijk beweging.

Stabilisatie gaat van 60% met een bewegingstijd van 2-4 seconden tot 120% en een bewegingstijd van 0. Zwaar gestabiliseerde watermatrassen worden ook voorzien worden van een lendensteun voor extra ondersteuning rond de heupen.

In de showroom kunt u waterbedden testen met verschillende stabilisaties.

Accessoires

Een of twee verwarmingselementen zijn nodig om uw waterbed te verwarmen. Hierin heeft u keuze uit verschillende elementen met een analoge of digitale thermostaat en energierendement.

Uw waterbed kunt u naar keuze voorzien van extra accessoires en upgrades zoals een extra sterke vinylsoort, een extra boventijk, hygiënische tussenlaag, vulset en onderhoudspakket.

waterbed proefslapen

Proefslapen? Test uw waterbed 90 dagen lang.

Na het kopen van een waterbed wilt u waarschijnlijk nooit meer iets anders. Althans… dat wordt gezegd. Maar misschien denkt u hier wel heel anders over. Een bed is immers iets zeer persoonlijks. Daarom is het verstandig om bij het uitzoeken van een nieuw bed te overwegen om eens een keer een waterbed uit te proberen. Zodat u zeker weet dat u een derde van uw leven doorbrengt op een comfortabel bed.

In onze showroom in Apeldoorn zijn alle stabilisaties aanwezig. Kom gerust eens proefliggen en laat u verder adviseren.

Geef een reactie