Waterbed verhuizen

U heeft een nieuwe woning gekocht of gehuurd. Dozen worden gepakt, kasten worden gedemonteerd. Maar hoe zit het met het waterbed? Een waterbed verhuizen luistert erg nauw. Er bestaat al snel de kans dat het waterbed lek raakt of dat de watermatras zo erg beschadigt dat u deze zult moeten vervangen. Daarom geven we een aantal tips voor het verhuizen. U kunt er voor kiezen om het waterbed zelf te verhuizen of het laten verhuizen.

Inhoud:

 1. Watermatras vacuüm vervoeren
 2. Voorbereidingen
 3. Stappenplan waterbed verhuizen
 4. Als mijn bed kapot gaat tijdens het verhuizen ben ik dan verzekerd?
 5. Waterbed laten verhuizen

1. Watermatras vacuüm vervoeren

Om een waterbed te verhuizen moet het helemaal leeg worden gehaald. In een watermatras zitten stabilisatiematten die u ondersteuning geven en de deining verminderen. Het is van het grootste belang dat deze stabilisatiematten niet verschuiven tijdens de verhuizing. Eenmaal verschoven kunt de watermatras weggooien omdat u deze niet meer recht kunt leggen.

Om de watermatras te vervoeren moet de matras vacuüm gepompt worden. Dit doet u met een waterbedpomp. U kunt de waterbedpomp kopen, maar u kunt hem ook huren. Gebruik altijd een echte waterpomp, geen vijverpomp of iets dergelijks. Zo voorkomt u dat de binnenkant losraakt of het waterbed onherstelbaar beschadigd.

Let op: Raadpleeg ook altijd de handleiding van de waterbedpomp.

verhuisdozen

2. Voorbereidingen

Zorg dat u altijd met twee personen bent om het waterbed te demonteren en leeg te maken. Er komen nogal wat handelingen bij kijken en met zijn tweeën gaat dit makkelijker dan in uw eentje.

 • Huur of koop een waterbedpomp.
 • Controleer van te voren of de afvoerslang lang genoeg is om de afvoer te halen. Dit kan de afvoer van de wasmachine zijn of laat de slang uit komen in een toilet.
 • Pas op met scherpe voorwerpen als riemen, horloges, sleutels, et cetera.

Lees meer in het artikel: waterbed leegpompen.

3. Stappenplan waterbed verhuizen

Volg de stappen in de handleiding om het waterbed leeg te pompen. Let bij het verhuizen van uw waterbed op onderstaande tips.

 • Vervoer het waterbed pas wanneer u het vacuüm gepompt heeft. Op deze manier weet u zeker dat de stabilisatiematten niet verschuiven.
 • Vouw de matras op (probeer daarbij de matras zo min mogelijk te vouwen, maar net genoeg om te vervoeren) zodat de stabilisatiematten niet kunnen verschuiven en vervoer hem voorzichtig.
 • Vervoer de watermatras apart en propt deze niet in de verhuiswagen bij de rest van de spullen. Beter kunt u hem in de auto gewikkeld in een deken apart vervoeren. Leg er ook niets op en zorg dat er geen scherpe voorwerpen onder of naast liggen.
 • Bewaar de matras op een schone, droge en donkere plek en het liefst bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat er geen scherpe dingen op de ondergrond liggen. Laat de matras nooit meer dan 3 maanden leeg liggen.
 • Controleer bij het opbouwen van de bedbodem op uw nieuwe adres of u geen scherpe randen voelt. Er kan altijd iets beschadigd zijn tijdens het vervoeren van het bed of een splinter of ander scherp voorwerp kan uitsteken.
 • Controleer voor het vullen van de watermatras of het verwarmingselement het doet. Doet deze het dan kunt hem op de plaats op de bedbodem leggen en de watermatras er voorzichtig over uitrollen of vouwen. Raadpleeg voor het vullen van uw watermatras de handleiding. Vergeet niet na het vullen van uw waterbed de speciale waterbedconditioner toe te voegen.
 • Begin op tijd met het verhuizen van uw waterbed. Het laten leeglopen van het bed, demonteren, rijden naar de nieuwe woning en opbouwen en vullen van het bed neemt aardig wat uren in beslag.
 • Verhuizen is tevens een goed moment om uw matras eens goed te reinigen met waterbed vinylcleaner.

4. Ben ik verzekerd als mijn bed kapot gaat tijdens het verhuizen?

Nee, u bent helaas niet verzekerd wanneer u zelf uw waterbed gaat verhuizen. Wanneer u dit door een speciale waterbeddenservice laat doen, bent u in de meeste gevallen wel verzekerd. Lees natuurlijk goed de voorwaarden!

5. Waterbed laten verhuizen

Wanneer u zelf uw waterbed verhuist, zijn daar geen kosten aan verbonden. Maar u kunt het ook laten doen. Neem even telefonisch contact met ons op voor de mogelijkheden van onze montage en verhuisservice. Het scheelt een hoop zorgen dat uw waterbed professioneel gedemonteerd en weer in elkaar wordt gezet op de nieuwe locatie. Zo slaapt u na een lange dag heerlijk in uw eigen bed.

waterbed laten verhuizen

Uw waterbed laten verhuizen kost wat geld, maar heeft een aantal grote voordelen:

 • U hoeft niet zelf een waterbedpomp te huren of te kopen.
 • De watermatras wordt op de juiste manier gevouwen waardoor de stabilisatiematten niet meer kunnen verschuiven.
 • Alle onderdelen van uw bed worden met zorg gedemonteerd en klaar gemaakt voor transport.
 • De verhuisservices is verantwoordelijk voor de verhuizing van uw waterbed.
 • De watermatras wordt gecontroleerd op beschadigingen, lekken en zwakke plekken.
 • U bent verzekerd mocht er iets kapot gaan of beschadigd raken tijdens de verhuizing.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het verhuizen of gebruik wilt maken van onze waterbedverhuisservice. Wij helpen u graag verder.

6 gedachten over “Waterbed verhuizen”

 • Wij hebben een waterbed met 2 watermatrassen en hebben beide de maximale stabilisatie. Wij gaan verhuizen en wonen in Vlaardingen, en blijven in deze stad. Wat zijn de kosten om het waterbed te verhuizen door jullie?

  Groetjes,
  Joyce van Rees

  Reageren
  • De Waterbed Kampioen 18 september 2017 om 16:06

   Beste Joyce,

   Bedankt voor het reageren op ons blog. Alle montages/demontages en verhuizingen worden uitgevoerd door een in waterbedmontage gespecialiseerd bedrijf, wij werken nauw samen met deze partij. Dit bedrijf hanteert zijn eigen prijzen als het gaat om verhuizingen. Uiteraard ligt dit aan de werkzaamheden die uitgevoerd worden bij de verhuizing.

   Als je even contact met ons opneemt per telefoon of via de email, kunnen wij je de gegevens van het montagebedrijf doorgeven. Je kan hier vervolgens zelf een offerte opvragen voor de verhuizing. Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. In afwachting van je reactie.

   Met vriendelijke groet, Waterbed Kampioen

   Reageren
 • Hilde van molle 9 november 2017 om 01:40

  Hoeveel kost het om een waterbed met twee watermatrassen te verhuizen in dezelfde stad ( Aalst)?
  Mvg
  Hilde

  Reageren
  • De Waterbed Kampioen 9 november 2017 om 11:01

   Beste Hilde van Molle,
   Bedankt voor uw reactie op ons blogartikel. Wij zullen uw vraag doorsturen naar onze partner voor de verhuizing, montage en demontage. Zij nemen contact met u op om een goede prijsinschatting te maken.

   Hopende u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

   Met vriendelijke groet, Waterbed Kampioen

   Reageren
 • Annette de vleesschouwer 18 Januari 2018 om 12:28

  Wat kost het om een bed leeg te maken vervoeren en terug in staleren
  Van Lebbeke naar st gillis

  Reageren
  • Waterbed Kampioen 18 Januari 2018 om 12:48

   Beste Annette,

   Bedankt voor het reageren op ons blog. Wij hebben u een e-mail gestuurd met de aanvullende gegevens van onze waterbedmontage partner. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet, Waterbed Kampioen

   Reageren
Geef een reactie