carbon verwarming classic analoog handleiding

GEBRUIKSAANWIJZING

WATERBEDVERWARMING I TYP: CHA 230V 100-300W

Klik hier om de handleiding in PDF te downloaden.

Inhoudsopgave


 1. Inleiding 
 2. Belangrijk
 3. Montage van het verwarmingselement
 4. Aanvullende informatie
 5. Garantie

1. Inleiding

Lees de aanwijzingen a.u.b. zorgvuldig door voordat u het verwarmingselement in gebruik neemt.

2. Belangrijk

Het verwarmingssysteem mag uitsluitend gebruikt worden om gevulde waterbedden op te warmen. Het verwarmingselement is uitsluitend voor vaste ondergronden bestemd, en mag niet op een zachte ondergrond resp. op zacht dragermateriaal gemonteerd worden. Uitsluitend de LS versies met vast geïntegreerde plaat mogen op een zachte ondergrond resp. dragermateriaal gemonteerd worden. Bij ondoelmatig gebruik vervallen de garantie en alle aansprakelijkheidsclaims tegen de fabrikant.

 • Het verwarmingselement moet worden aangesloten op 220 - 230 Volt wisselstroom.
 • Bij het vullen of legen van het waterbed moet de stroomtoevoer naar het verwarmingselement altijd onderbroken zijn.
 • Het verwarmingselement mag niet geknikt of gevouwen worden.
 • Het verwarmingselement wordt over het hele oppervlak verwarmd. Geen enkel deel van het verwarmingselement mag onder schuimisolatie opzij of onder de scheiding tussen gedeelde matrassen liggen
 • Het verwarmingselement mag alleen in gebruik worden genomen met de analoge thermostaat (afbeelding 1). Bij directe aansluiting op het stroomnet vervallen de garantie en alle aansprakelijkheidsrechten tegenover de fabrikant

handleiding carbon verwarming classic analoog afbeelding

3. Montage van het verwarmingselement onder het matras van het waterbed

 1. Functiecontrole: steek de stekker van het verwarmingselement in het thermostaathuis (afbeelding 1 ). Sluit de netkabel aan op het stopcontact. Zet de re geling op maximale temperatuur (zie afbeelding 2). Het verwarmingselement moet na korte tijd warm worden. Trek de netkabel na de controle direct weer uit de contactdoos omdat het verwarmingselement anders oververhit kan raken.
 2. Let op dat u de kabels niet tussen onderconstructie en bedframe klemt. Plaats het verwarmingsel ement met de bedrukte zijde naar boven zonder dat vouwen ontstaan. Leg het verwarmingselement niet op oneffenheden zoals voegen of naden. Zorg dat het verwarmingselement helemaal onder de beschermfolie van het watermatras ligt en dat beide (beschermfolie en watermatras) geen vouwen vertonen.
 3. Sluit de stekker van het verwarmingselement aan op het analoge thermostaathuis (afbeelding 1)
 4. Als het bed compleet gemonteerd en het matras met water gevuld is, kan het verwarmingselement op het stroomnet worden aangesloten. U kunt de temperatuur naar wens instellen (zie afbeelding 2). Als het verwarmingselement is ingeschakeld, brandt het controlelampje. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, dooft het controlelampje.

4. Aanvullende informatie

Verwarmingstijd: de tijd voor het verwarmen van het waterbedmatras van 8° C tot 28° C bedraagt ca. 1-3 dagen, al naargelang de hoeveelheid water en de ingestelde temperatuur.

Afkoelen: vanwege de grote warmteopslag van het water bedraagt de afkoeltijd van bijvoorbeeld 30° C tot 26° C meerdere dagen. Al naargelang het matrasvolume is deze tijd korter of langer.

Reiniging: reinig het verwarmingselement - indien nodig - met een iets vochtige doek.

Opgelet! Om defecten aan of zweten van het bed te vermijden, moet u het verwarmingselement voortdurend ingeschakeld laten. De temperatuur moet bij voorkeur niet tot onder 26° C of de kamertemperatuur dalen.

5. Garantie

De garantie voor het verwarmingssysteem is geldig wanneer dit met een fabricatiefout verbonden is. Bij vreemd gebruik of wanneer het toestel geopend wordt, vervalt de garantieclaim. De garantiekaart is alleen geldig in verbinding met een kasbon/factuur.

Post your comment

Waterbed Kampioen