Voordelen van een waterbed?

waterbed compleet in slaapkamer

Een waterbed is hip. Iedereen kan tegenwoordig voor een appel en een ei op water slapen, maar waarom willen mensen zo graag een watermatras? Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Het ontstaan van de waterbed voordelen

Voordat we ingaan op de voordelen van een waterbed doen we een stapje terug in de tijd. De geschiedenis van een waterbed is lang. Er doen verhalen de rondte over nomaden die meer dan 3000 jaar geleden al geitenhuiden vulden met water om ’s nachts comfortabeler en warmer te kunnen slapen in de woestijnvlaktes. Door de eeuwen heen zijn er veel vondsten gedaan die verwijzen naar een waterrijke nachtrust. Maar het waterbed zoals we het nu kennen is nog niet eens zo gek lang geleden ontstaan. Pas halverwege de 20e eeuw deed een designstudent een poging om het bestaande ziekenwaterbed te veranderen in een luxe en comfortabel bed, zoals de Perzen het 3000 jaar eerder al gebruikten. Het hardside bed was geboren.

Het waterbed van nu

Tegenwoordig zijn we alweer stukken verder qua waterbedden. Een hardside waterbed is nauwelijks nog gevraagd en vrijwel iedere waterslaper zweert bij een softside bed. Door de schuimrand om het waterbed voelt het slapen allemaal net iets comfortabeler aan en blijft de warmte van het bed beter geïsoleerd dan bij het koude hout. Een waterbed is geoptimaliseerd voor ieders slaapkamer en nog belangrijker; ook voor iedereen betaalbaar!

De voordelen

Mocht u willen weten waarom miljoenen mensen nooit meer anders willen dan slapen op water, hieronder een lijstje met de absolute voordelen van een waterbed.

 1. Betere slaaphouding
  Uw lichaam wordt volledig ondersteund. Woelen en draaien behoren tot het verleden. U zult iedere dag uitgerust opstaan.
 1. Weldaad voor het lichaam
  Een waterbed ondersteunt uw lichaam op de best mogelijke manier. Als u op een waterbed ligt verplaatst het water zich, zodat het precies uw lichaamsvorm aanneemt. De ideale ondersteuning voor de rug. Het waterbed zorgt ervoor dat u sneller inslaapt en een diepere slaap bereikt. De waterbedden zijn leverbaar in verschillende stabilisaties zodat het watermatras voor elk persoon heerlijk ligt. Word iedere dag uitgerust wakker!

waterbed voordelen

 1. Volledig instelbaar
  U kunt altijd zelf de watertemperatuur instellen voor optimaal slaapcomfort. Kies voor lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer! Tweepersoonswaterbedden kunnen worden voorzien van gescheiden verwarmingselementen, zodat u en uw partner niet hoeven te kibbelen over de gewenste temperatuur. Een ander voordeel van deze dubbele matras is dat u een eigen stabilisatie kunt kiezen voor u en uw partner. Erg handig als er een verschil is in gewicht…
 1. Hygiënisch
  In tegenstelling tot alle andere bedden is er geen stof, zweet, bacteriën en huisstofmijt in een watermatras te vinden. Het slaapoppervlak is schoon! Ook het water blijft fris door de toevoeging van onze conditioner. Bacteriën en algen krijgen geen kans. Met een waterbed bent u verzekerd van optimale hygiëne!
 1. Lange levensduur
  Een watermatras gaat 15 tot 20 jaar mee. De levensduur van een ‘gewoon’ matras is ongeveer de helft. Met uw keuze voor een waterbed kiest u dus naast optimaal slaapcomfort ook meteen voor duurzaamheid!
 1. Eenvoudig te onderhouden
  Onderhoud van het waterbed volstaat met het toevoegen van een flesje van onze conditioner per half jaar en het reinigen van het matras met vinylreiniger. Gemak staat voorop!

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Kom dan eens naar onze showroom in Apeldoorn om het te ervaren. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de 90 dagen proefslapen bij aankoop van een waterbed. Bekijkt u eens de mogelijkheden van een compleet waterbed. U zult versteld staan van de prijs/kwaliteit verhouding.

2 gedachten over “Voordelen van een waterbed?”

 • Gaetn Van den Eynde 9 Februari 2017 om 12:03

  Beste,
  Ik heb interesse in een waterbed al is dit helemaal nieuw voor mij. Ik heb al wat op de site gekeken en heb wel interesse ervoor.

  Graag wou ik vragen of ik dit kan plaatsen in een gewoon bed qua montuur of moet ik een heel nieuw decor kopen hiervoor. Ik zou dan ook opteren voor een eenpersoons waterbed.
  Ik ben ook rugpatient en hoop dat dit de oplossing zal zijn om 's nachts voldoende te herstellen.

  Kunnen jullie me verder wat info geven en in de juiste richting helpen?

  Mvg,

  Gaetan

  Reageren
Geef een reactie